infertilitate1Alegerile noastre alimentare ne afectează sănătatea într-un mod semnificativ. Avȃnd atât de multe opțiuni alimentare la dispoziție, devine dificil să rezistăm dorinței de a le mânca.

Din păcate, aceste alegeri ȋți pot afecta starea generală de sănătate și, mai mult, riscul de a dezvolta afecțiuni pe termen lung

 

Dacă menstruația nu este regulată, ai ȋnceput să iei ȋn greutate, deși nu faci excese alimentare, adormi greu sau ai frecvent tulburări de somn, este foarte probabil sa te confrunți cu dezechilibre metabolice și hormonale.

Mii de femei sunt declarate perfect sănătoase, dar totuși nu pot rămâne însărcinate. Una dintre cele mai frecvente cauze pentru incapacitatea de a concepe este sindromul ovarelor polichistice - SOP ce determină un dezechilibru al ovulației. Trebuie să știi, mai ales dacă ești la vȃrsta reproductivă și ȋți dorești copii, că un procent important, de pȃnă la 20% dintre femeile care se confruntă cu tulburări de menstruație, sunt diagnosticate cu ovare micropolichistice

Oamenii de știință au concluzionat unanim că dieta și stilul de viață nesănătos ar putea reprezenta  principalele motive de infertilitate.. Poate că ai deja acest diagnostic, poate nu, ȋnsă aceste dezechilibre de ovulație, nu se limitează doar la o problemă de reproducere, ci implică modificări atȃt ale metabolismul glucidic, cu creșterea riscului de rezistență la insulină și diabet zaharat, cȃt și ale metabolismul lipid, asociind risc de rezistență la leptină și boli cardio-vasculare.

Dacă ai deja indicații de scădere ȋn greutate de la medicul curant, dietele restrictive sunt cele mai proaste alegeri. In plus, studiile arată că există alimente care cresc riscul de infertilitate. Calitatea embrionului și sănătatea viitorului bebe se obține prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cel puțin 3-4 luni ȋnainte de concepție.

Alege alimente sănătoase, cum ar fi lactate nedegresate, ouă, carne slabă, fasole, nuci, semințe, cereale integrale, fructe și legume. O dietă echilibrată ȋți oferă energie și ȋți menține sănătatea  sistemului endocrin. Acest sistem de glande intervine ȋn reproducere, dar ȋn egală măsură și ȋn a avea o bună digestie și absorbție, menținȃnd astfel un metabolism optim.

Programul meu complex de Recalibrare și Restartare Hormonală combină verificarea funcționalității la nivel celular a celor mai importante sisteme ce intervin ȋn metabolism, echilibrȃnd disfuncțiile apărute, prin reglări fine la nivelul sistemului vegetativ și a axei endocrine cu tehnologia Global Diagnostics  www.global-diagnostics.ro precum și adoptarea unor principii sănătoase de nutriție și redobȃndirea compotamentelor alimentare fiziologice www.stop-dieta.ro

Dacă nu există o cauză fiziologică clară pentru care nu rămȃi gravidă, există soluții!

Depinde doar de tine ca lucrurile să se schimbe!

(C) 2017 www.stop-dieta.ro